Wat zijn SARMS?
Wat zijn SARMS nou eigenlijk?
SARMS zijn zoals wij ze noemen ''performance verhogende middelen'', deze bestaan al vanaf de jaren 90'. Het zorgt ervoor dat het je spieren en botten versterkt door zich selectief te binden aan je receptoren, even simpel gezegd het spierweefsel. Hiervan is het de bedoeling dat het de spiercellen activeert om sterker te worden en om te groeien. Dit wordt voornamelijk gecombineerd tijdens sport & en beweging.
Hoe consumeer/gebruik je SARMS?
Sarms kan oraal worden ingenomen, dit neem je in een vorm van een kuur. De gebruikelijke duur kan verschillen tussen 4/8 of 12 weken. Hierin heb je 2 verschillende vormen: De vloeibare vorm en capsules. De vloeibare vorm zit in een flesje met een dropper/pipet, deze mix je met een scheutje water en drink je op, capsules spreekt voor zich.
Welke resultaten kan ik verwachten?
Bijna alle sarms zijn behoorlijk effectief en selectief tijdens het binden met onze spiercellen. Doordat de effectifiteit van de binding bij het gebruik van sarms zo hoog en snel is, is dit bij de eerste training meestal al meteen merkbaar.
Na 10 dagen zullen de eerste resultaten al zichtbaar worden. Het is zeker mogelijk om bij een 8 wekelijkse cyclus met bijvoorbeeld Ligandrol, 5kg of meer aan spiermassa aan te komen. Maar natuurlijk gaat dit ook gepaard met de juiste training, voeding en niet te vergeten consuquent je kuur cyclus af te maken.
Vloeibaar of capsules, wat is beter?
Vloeibare sarms word in eerste instantie beter en sneller opgenomen, dit is voornamelijk omdat een capsule eerst nog gebroken moet worden in het lichaam en daarna pas opgenomen kan worden. Voor mensen met een langzame stofwisseling is dit natuurlijk niet gewenst. Ook is het zo dat je bij de vloeibare vorm de dosering in eigen hand hebt, je kunt dit veel beter doseren doormiddel van het tabel op het pipet/dropper. Bij een capsule is dit in principe al bepaald. De capsule kun je helaas niet door 2en breken, zou je dit wel doen dan wordt dit met poeder gegarandeerd een rommel.
De vloeibare vorm heeft een beetje een bittere smaak, lekker is anders. Alhoewel, dit zal uit eigen ervaring wel wennen na verloop. Bij capsules heb je dit natuurlijk niet. Voor sommige mensen is het fijner om capsules te nemen ipv de vloeibare vorm, al heeft de vloeibare vorm natuurlijk ook wel zijn charmes!
Hoe bewaar je SARMS?
Sarms kun je het beste bewaren op kamertempratuur en is 2 jaar lang houdbaar.
Zijn SARMS schadelijk voor je?
Bij normaal gebruik (de geadviseerde dosis) zou je geen problemen moeten ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat SARMS je organen niet aantast, ook is gebleken dat sommige SARMS zelfs je lever zouden kunnen verschonen en/of je slechte cholesterol kan verlagen. Ook bevorderen sommige middelen de genezing van botten & pezen en versnelt het de herstel.
Zijn SARMS legaal?
Ja, op dit moment zijn SARMS legaal voor gebruik en mag het online of in de winkel worden gekocht.
Mag SARMS worden gebruikt in de topsport?
Nee, als topatleet is het belangrijk om te weten dat SARMS niet worden geaccepteerd in de topsport. Het IOC (Internationale Olympische Comité) zou hier dan ook op kunnen testen.
Zijn SARMS anabolen?
Het antwoord daar op is nee, SARMS zijn geen anabolen. Ze zijn wel vergelijkbaar met elkaar, beide bindt zich namelijk aan het androgeen receptor. Echter is het zo dat SARMS geen metabole bijproducten heeft die anabolen wel hebben. SARMS tast bijvoorbeeld de organen niet aan en bindt zich ''selectief''. Ook is het zo dat het je natuurlijke hormoonproductie niet zoveel zou moeten beïnvloeden, uit onderzoeken is gebleken dat dit bij de meeste SARMS bij de aanbevolen dosering niet het geval zou moeten zijn.
Kunnen vrouwen ook SARMS gebruiken?
Er zijn verschillende SARMS die ook door vrouwen kunnen worden gebruikt, Ostarine is zeer populair onder de vrouwen. Daarnaast wordt LGD ook gebruikt door vrouwen en Cardarine is ook vrij populair onder de vrouwen!